Wat kan je precies doen met een massage roller?

De Corona crisis heeft ervoor gezorgd dat meer mensen dan ooit in het verleden het geval was de keuze hebben gemaakt om te beginnen met sporten. Dat is een gunstige evolutie, want sporten is gezond! Toch is het zo dat je net door te sporten in de praktijk ook kan worden geconfronteerd met bepaalde lichamelijke problemen. In het bijzonder spieren die in de knoop raken is een probleem welke vrij vaak de kop opsteekt. Dat is een vervelend probleem, want het is pijnlijk en het kan je sportdoelen meteen stevig onder druk zetten. Gelukkig kan je bijvoorbeeld met een massage roller heel wat problemen voorkomen en verhelpen.

            Wat is een massage roller of een foam roller?

In de praktijk is het zo dat er verschillende benamingen bestaan voor de massage roller. Zo wordt er ook niet zelden naar verwezen als zijnde een foam roller. Door gebruik te maken van een dergelijk hulpmiddel is het mogelijk om je eigen lichaam te masseren. Dat lijkt misschien vreemd en misschien zelfs een tikkeltje overbodig, maar dat is het in de praktijk absoluut niet, integendeel. Op het ogenblik dat je gaat trainen of sporten zal je kunnen vaststellen dat je kans hebt om stijve spieren te krijgen. Bovendien is het ook mogelijk dat er sprake zal zijn van knopen in de spieren. Het gevolg hiervan is dat je spieren aanzienlijk minder flexibel zullen worden met alle gevolgen van dien. Indien ook jij geconfronteerd wordt met dit probleem zal je kunnen vaststellen dat gebruikmaken van een massage roller zeker en vast de moeite waard kan zijn om te overwegen.

            Wat doet de massage roller dan precies?

Indien je overgaat tot het kopen van een massage roller zal je kunnen vaststellen dat deze beschikt over de vorm van een cilinder. Bovendien is ze vervaardigd uit een harde foam. Door te rollen met de foam roller zorg je er als het ware voor dat je de afvalstoffen uit de knoop in je spier kan halen. Dit is het gevolg van het feit dat de roller ervoor zorgt dat er een aanzienlijke druk wordt gecreƫerd op niet alleen de spieren, maar ook op het omliggende weefsel. Dit heeft als gevolg dat de spieren een behoorlijk stuk losser zullen komen te zitten. Hierdoor zal de knoop zich langzaam maar zeker geen lossen. Bovendien zal je ook kunnen vaststellen dat regelmatig gebruik van deze roller de spieren ook flexibeler zal maken. Hierdoor worden verschillende oefeningen een behoorlijk stuk eenvoudiger gemaakt. Het gaat hierbij onder meer om het populaire squatten.

            Kan een dergelijke roller ook preventief worden gebruikt?

Tot slot is het zo dat in de praktijk erg vaak de vraag wordt gesteld of er ook een mogelijkheid bestaat om een massage roller preventief te gebruiken. Dat kan zeker. Heel wat mensen die last hebben van hun spieren kiezen ervoor om preventief een foam roller te gaan gebruiken. Niet alleen kunnen ze op deze manier pijnen, maar ook blessures voorkomen. Het gevolg is een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen eenvoudiger kunnen worden afgevoerd. Wil je dus met andere woorden het risico op pijnen en blessures graag zo beperkt mogelijk kunnen houden? Dan zou het zeker de moeite waard kunnen zijn om regelmatig even gebruik te maken van een massage roller. Kijk bij Yoga-pilatesshop.nl voor al deze opties en meer.