Wat kan een personal trainer voor mij doen?

Wat kan een personal trainer voor mij doen?

Eigenlijk een heleboel dingen. Werken met een personal trainer heeft de volgende voordelen:

Programma op maat. Een ervaren personal trainer zal een aangepast trainingsprogramma opstellen, ontworpen om te helpen je unieke gezondheids- en fitnessdoelstellingen te bereiken. Een trainer zal ook rekening houden met speciale overwegingen (bv. bestaande medische toestand, zwangerschap, post-rehabilitatie, genomen medicatie, enz. Tip: personal trainer zwangerschap.

Correcte techniek- Bij het trainen is veiligheid prioriteit nummer één. Een personal trainer leert u de juiste techniek voor elke oefening en zorgt ervoor dat u elke oefening met de juiste vorm uitvoert, zodat uw trainingen zo efficiënt mogelijk verlopen.

Meer motivatie – Wie wil er nu niet een beetje extra motivatie? Een geplande sessie met een trainer stimuleert uw verantwoordelijkheid en kan u helpen om op lange termijn de oefeningen regelmatig op te nemen in uw routine. Naast de motivatie van buitenaf kan een personal trainer u ook helpen een positievere kijk op lichaamsbeweging te ontwikkelen door na te gaan hoe u lichaamsbeweging aangenamer kunt maken, de vooruitgang op korte termijn ten opzichte van uw doelstellingen te evalueren en de veranderingen in uw gevoel en stemming ten gevolge van lichaamsbeweging te beoordelen, waardoor het zelfvertrouwen en de zelfmotivatie verbeteren.

Verminder verveling- Geloof het of niet, trainen kan leuk zijn! Een personal trainer kan u helpen activiteiten te kiezen die u leuk vindt, en oefeningen te kiezen die u blijven uitdagen en u op weg houden naar uw fitnessdoelen. Personal trainers hebben een uitgebreide kennis van verschillende oefeningen, hulpmiddelen en technieken die uw workouts zowel leuk als effectief kunnen maken.

Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste trainingssessie?

Tijdens uw eerste ontmoeting met een gediplomeerde personal trainer zal hij of zij beginnen met u te leren kennen. Aan de hand van deze informatie en de ervaring van uw trainer zal hij of zij een programma op maat voor u kunnen ontwikkelen. Afhankelijk van uw fitnessdoelen kan uw trainer tijdens de eerste sessie verschillende tests uitvoeren, of sommige tests uitstellen tot een punt in uw programma dat meer geschikt is. De evaluaties die uiteindelijk worden gekozen, worden afgestemd op uw fitnessdoelen en worden gebruikt om een basislijn vast te stellen voor een vergelijking van uw vooruitgang. De evaluaties worden ook gebruikt om uw huidige fitnessniveau te meten, wat de trainer kan helpen bij het ontwikkelen van uw programma op maat (wat betreft het selecteren van de juiste trainingsintensiteit, het juiste gewicht voor krachttrainingoefeningen, enz. Voorbeelden van beoordelingen die kunnen worden uitgevoerd zijn onder andere lichaamssamenstellingsbeoordelingen, bewegingsonderzoeken en houdingsbeoordelingen.

Tip: personal training voor vrouwen

Hoeveel keer per week moet ik met een trainer afspreken?

Net als het programma zelf, is het aantal keer dat u met een trainer afspreekt een zeer individuele beslissing die afhangt van verschillende factoren, waaronder uw fitnessdoelen en uw motivatieniveau. Vergeet niet dat het uiteindelijke doel van een goede personal trainer is om de zelfredzaamheid van de klant te bevorderen, zodat hij of zij de ervaring van het trainen zelf in handen kan nemen. Daarom zal een goede trainer ernaar streven zijn klanten echt op te leiden (over zaken als de juiste vorm, de juiste intensiteit, manieren om gemotiveerd te blijven, manieren om vooruitgang te boeken, enz.) in plaats van de klant gewoon door een training te loodsen zonder hem te laten begrijpen waarom bepaalde oefeningen werden gekozen en hoe het ontwikkelde programma verband houdt met zijn gezondheids- en fitnessdoelstellingen.

Het is belangrijk te weten dat niet alle trainers gelijk zijn.  Als het erop aankomt de juiste personal trainer voor u te selecteren, doe dan wat onderzoek en wees niet bang om vragen te stellen. Vergeet niet dat het uw lichaam is en ook uw tijd en geld. Het kiezen van de juiste personal trainer zorgt ervoor dat u het meeste uit uw trainingssessies haalt en ook dat u geniet van de ervaring. Houd in gedachten dat een investering in de juiste personal trainer een investering is in uw gezondheid en uw succes.