Van welke wijn wordt je het snelste aangeschoten?

Je hebt altijd wel een avond dat je echt zin hebt om een beetje aangeschoten of dronken te zijn. Daardoor klets je misschien wat beter en kan je het meer naar je zin hebben. Wijn is over het algemeen sterker dan bier dus je wordt daar sneller dronken of aangeschoten van. Stel je komt pas later aan op het terras of op een feestje en iedereen is al aangeschoten. Jij wilt dat dan ook zo snel mogelijk worden om misschien wel wat soepeler te zijn. Omdat je al een achterstand hebt opgebouwd is dit echter wat moeilijker. /daarom kan je kiezen voor dit soort wijnen. Hier zit het meeste alcohol in!

Dessertwijnen

Dessertwijnen bevatten in het algemeen het meeste alcohol qua wijnsoorten. Deze wijnen bevatten meer dan 15% alcohol. Zoals Sherry, Marsala en Port. Deze wijnen zijn versterkt met gedestilleerde brandewijn ofwel brandy. Wijnen die van zichzelf een alcoholpercentage van 15% of hoger hebben zijn erg zeldzaam.

Wijn uit warme landen

Wijnen met een alcoholpercentage van ongeveer 13,5 of 15% komen meestal uit landen met een warm klimaat. Je kan hierbij denken aan wijnen uit Spanje, ArgentiniĆ« en ItaliĆ«. Druiven die in een warmer klimaat gedijen  zijn namelijk vaak zoeter. Dit zorgt dan voor een hoger alcoholpercentage in de wijn.

Droge en zware wijnen

Wijnen met een lage alcoholpercentage zijn de wijnen die zoet en licht van smaak zijn. Zoals zoete witte wijn. Als bij het wijn bereiden het alcoholpercentage is bereikt, stopt de gisting. De suikers zijn dan nog niet geheel uitgegist, waardoor er restsuikers overblijven die de wijn een zoete smaak geven. Daarom kan je beter een droge en zware wijn drinken als je snel aangeschoten of dronken wil worden. Hierbij kan je denken aan rode of droge wijn denken. Kijk dan natuurlijk ook wat het alcoholpercentage is van de wijn. Deelnemers van een onderzoek hebben ook aangegeven na het drinken van een fles rode wijn dat ze meteen naar bed moesten. Ook kregen ze een gelukkiger en positiever gevoel bij het drinken van wijn in plaats van bier en gaven ze wel aan sneller moe te worden van wijn.

Dit moet je dan niet drinken

Wijnen die je dan niet moet drinken om sneller dronken te worden zijn zoete wijnen. Deze bevatten veel minder alcohol. Ook moet je dan geen wijnen drinken die in koelere gebieden zijn geproduceerd. Je kan hierbij denken aan Duitsland of Frankrijk. Mousserende wijnen bevatten ook vaak minder alcohol. Deze worden namelijk eerder geplukt om bubbels in de wijn te kunnen garanderen.