De kracht van samenwerking

Iedereen heeft er wel eens last van, je wordt ’s ochtends wakker met een ongelofelijke pijn in je nek of rug. Dit is natuurlijk erg vervelend en al helemaal als de klachten langer aanhouden. Nadat je lang genoeg met die zere nek of rug hebt rondgelopen of de klachten alleen maar erger worden is het toch slim om eens langs de fysiotherapeut te gaan.

Meestal gaan klachten aan de nek of schouder vanzelf weer over. Wel is het belangrijk om te blijven bewegen en voldoende uit te rusten. De fysiotherapeut zal daarom ook oefeningen aanraden die je kunt doen. Deze oefeningen zullen ervoor zorgen dat je nek weer soepel wordt en dat je nek daarna versterkt wordt.

podotherapie

Wanneer de klachten na het doen van alle oefeningen nog steeds niet over zijn. Kan het ook zijn dat t probleem niet in je rug of nek zit maar dat dit probleem zich lager in je lichaam bevindt. Dan kan de fysiotherapeut je aanraden om een keer naar een podotherapeut te gaan. Veel klachten aan de rug of knie kunnen namelijk worden veroorzaakt door een verkeerde voetstand of een beenlengteverschil. De podotherapeut is gespecialiseerd in voeten en kan daarom met een aantal onderzoekjes er wel achter komen waar die rugpijn vandaan komt. De voet wordt namelijk gezien als de basis van het lichaam. Wanneer er dus iets mis is met de voet kan dit weer leiden tot andere problemen aan de enkel, knie, heup of rug.

Dry needling

Zelf heb ik goede ervaringen met een fysiotherapeut uit Oldenzaal. Ik kwam hier binnen met rugpijn, de fysiotherapeut masseerde mijn rug en ik moest oefeningen doen. Na een aantal behandelingen was dit eigenlijk nog steeds niet beter. Toen hoorde ik van dry needling en ben ik dit gaan proberen. Bij dry needling wordt er een dunne naald in een zogenoemd triggerpoint geprikt. Uiteindelijk zal deze spier zich ontspannen en heb jij geen last meer. Ik heb 3 behandelingen gehad en was uiteindelijk klachtenvrij.