Wat kan een fysiotherapeut voor jou betekenen?

Vrijwel iedereen heeft er wel één of meerdere ervaringen mee, namelijk de fysiotherapeut. Maar er zijn zoveel mogelijkheden meer bij een fysiotherapeut dan alleen het verhelpen van een blessure. Je hebt maar één lichaam en je mag daar best een beetje zuinig op zijn. Het regelmatig bezoeken van een fysio kan sterk bijdragen aan de flexibiliteit, mobiliteit en algemene conditie van je spieren en gewrichten. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over de verschillende mogelijkheden van een fysiotherapeut.

De verschillende methoden

  • Dry Needling: Bij de behandelmethode dry needling worden triggerpoints opgezocht in verkrampte of pijnlijke spieren en met speciale techniek worden deze aangeprikt zodat deze weer kunnen ontspannen. Deze behandelmethode is uitermate geschikt voor mensen met een stressvolle baan of stressvol leven. Dankzij stress kunnen de spieren gaan verkrampen en op deze manier kun je al fysiek ontspannen.
  • Echografie: Echografie is perfect om achter de bron van je klachten te komen. Zit je al een tijdje met een bepaalde klacht en kun je deze niet helemaal plaatsen, door middel van echografie worden er opnames gemaakt van het huidige bewegingsapparaat. Dit kunnen peesblessures, slijmbeursontstekingen en verrekkingen zijn.
  • Shockwave therapie: Bij shockwave therapie wordt de energie vanuit het pijnlijke gebied opgenomen. Het lichaam reageert hierop door herstel-stimulerende stoffen vrij te maken, waardoor je al snel resultaat merkt. Bewegen zal een stuk makkelijker gaan en pijntjes verdwijnen. Wil je bijvoorbeeld shockwave therapie Doetinchem of in de omgeving, klik dan op de link.
  • EPTE: EPTE staat voor percutane elektrolyse therapie. Hierbij wordt eronder echogeleide een dry needling naald in de pees geplaatst. Dor middel van een korte wisselstroom wordt de bloedcirculatie verhoogd en wordt de lokale celstofwisseling verbetert. Het resultaat, pijndemping en aanmaak van nieuwe en gezonde peesvezels.

De behandelmethoden die hierboven beschreven staan, zijn een greep uit de diverse specialisaties van een fysiotherapeut. Meer weten, zoek dan je lokale fysiotherapeut op.