Outdoor kinderfeestje

Het is weer zover, je kind wordt weer een jaartje ouder. Een leuk moment voor je kind natuurlijk en vooral een bijzonder moment voor jouw als ouder. Weer een jaartje erbij betekent weer andere fase in het leven van je kind. Dit bijzondere moment kan niet zomaar voorbij gaan. Een kinderfeestje hoort daarbij. Nu houden steeds meer kinderen ervan om lekker thuis op de bank te zitten en computerspelletjes te spelen. Je zou het dus lekker simpel kunnen houden en een indoor event kunnen plannen, het liefst in je eigen huis. Dat scheelt ook een hoop brainstormen over wat je dit jaar weer gaat doen en bovendien zit je niet met het geregel van het vervoer van de kinderen.

Maar ik als ouder weet dat als kinderen eenmaal in aanraking komen met de natuur, ze helemaal opleven. De kinderen zijn voor even op een compleet andere wereld. Die gelukkige koppies zijn onbetaalbaar. Alle computerspelletjes en tv programma’s zijn voor even helemaal vergeten. Dit gaf mij een idee, voor het kinderfeestje van mijn kind.

Ik koos ervoor om de natuur op te zoeken met de kinderen. Zo kwam ik uit bij een natuurpark voor kinderfeestjes in Ommen. De activiteiten waren heel variërend, van het klimmen in het outdoor park tot het maken van een boswandeling. Eigenlijk vonden de kinderen alles leuk. De keuze om naar een outdoor park te gaan was een risico. Ik twijfelde vooraf nog of de kinderen het wel leuk zouden vinden, of dat ze zich zouden gaan vervelen. Daar was geen enkele sprake van, de kinderen hebben zich van begin tot eind vermaakt en kwamen zelfs op het eind naar ons toe met de boodschap ze dit veel liever deden dan een indoor activiteit. Bovendien was mijn zoon helemaal gelukkig en daar doen we het uiteindelijk voor. Kortom, dit was zeker voor herhaling vatbaar!