Lekker én gezond uiteten in Enschede is een keuze!

Ben jij lekker bezig met sporten en houd jij je goed aan je trainingsschema’s? Je zit helemaal in je ritme en voelt je er waarschijnlijk ook beter door. Minstens zo belangrijk is de voeding. Nu heb je thuis natuurlijk alles bij de hand om de gezonde maaltijden te maken die goed voor je zijn.  Maar wat als je gaat uiteten? Zeker als je vaker gaat uiteten wil je ook de mogelijkheid hebben om gezond én lekker te kunnen eten.

Niet teveel gefrituurde producten

Het eten in Nederland is overwegend gezond en zit vol met eiwitten. Het nadeel aan de gerechten die wij eten is dat het vaak vol zit met verzadigde vetten. Dit resulteert meestal in een verhoogde cholesterol en uiteindelijk in hart- en vaat aandoeningen. Het is een kwestie van de juiste balans vinden. Je mag zeker wel een lekkere voorgerecht nemen, als je er vervolgens voor kiest om een wat gezondere hoofdgerecht te nemen. Waar je op moet letten is dat je niet teveel gefrituurde gerechten kiest. Dit zijn precies de verzadigde vetten die je als sporter wilt vermijden. Je kunt bijvoorbeeld in plaats van gebakken aardappeltjes bij je hoofdgerecht, kiezen voor gepofte aardappels. Verder is het handig om de sausjes als ketchup en mayonaise achterwegen te laten. Zodoende is gezond uiteten heel goed mogelijk. Het is een kwestie van een paar kleine extraatjes weglaten bij de gerechten, zonder daarbij af te doen aan de échte smaak van je maaltijd.

Een luxe restaurant met authentieke gerechten

Zelf ga ik graag uiteten bij een restaurant dat authentieke lekkere Twentse gerechten serveert. Ik heb hier heerlijk gegeten en nog gezond ook. Dit is een restaurant in Enschede met de naam Hanninkshof. Het fijne aan dit restaurant is dat de gerechten heel variërend zijn. Gevarieerd eten is belangrijk in een gezonde levensstijl. Bij Hanninkshof heb je veel keuze uit maaltijden, daarbij zitten zowel gezonde als minder gezonde maaltijden. Uiteraard is het nog steeds aan jezelf om te kiezen voor welke maaltijd jij wilt gaan.

Sta achter je keuze

Begrijp me niet verkeerd, het is écht niet altijd makkelijk om voor de gezonde keuze te gaan. Zeker als je gaat uiteten met anderen. Door de sociale druk kies je nog weleens voor een gerecht waarvan je eigenlijk weet dat je het liever laat staan. Met de bovenstaande tips hoop ik je een beetje te helpen in het maken van de goede keuzes. Probeer een vast restaurant te vinden, waarvan je weet dat het gezond eten serveert. Zoals het restaurant in Enschede waar ik meestal ga uiteten.