Gezonde drankjes voor een gezond leven

Een gezonde leefstijl is een goede leefstijl, want wie zorgt voor zijn of haar lichaam zal hier vroeg of laat de vruchten van plukken. Dit is wordt veel van de gezondheid goeroes beweren. En tot op een zekere hoogte hebben ze daar zeker gelijk in. Een van de indicatoren van een gezonde leefstijl is het aantal calorie inname. Uit recent onderzoek is gebleken dat een structureel calorie tekort het leven van zoogdieren verlengt. Wij gaan jou helpen in dit artikel om op een creatieve manier zo weinig mogelijk calorieën binnen te krijgen.

Een van de makkelijkste componenten waar je op kunt letten voor calorie inname is die van vloeistof. Een zoet en suikerig drankje bevat onnodige calorieën, daarom hebben wij een lijst gemaakt met caloriearme drankjes. Hierdoor kom je makkelijke aan minder calorieën.

Koffie

Koffie is een van de meest gedronken dranken ter wereld en met een goede reden. Naast het coffeïne dat erin zit, zit er verder niets ongezonds in. De calorieën teller blijft onder de 10 als je een bakje koffie drinkt.

Voor de lekkerste koffie heb je een goed koffiezetapparaat of andere horeca apparatuur nodig.

Thee:

Thee is, net als koffie, enorm gezond. Ook hier zit vaak cafeïne in. Ook dit drankje bevat bijna geen calorieën en is lekker te drinken.

Fruitwater:

Fruitwater is water waarvoor een lange periode fruit in wordt gedompeld. De smaakstoffen en kleurstoffen worden uit het fruit getrokken en komen in het water. Hierdoor heb je water met een lekker smaakje, zonder dat er veel calorieën inzitten.

Kokoswater

Kokoswater is gezond ook al zit hier iets meer calorieën in, maar dat is alsnog veel minder dan in een blikje cola. Kokoswater bevat 18 kcal per 100 ml. Drink dus niet de hele dag door kokos water, maar af en toe een glaasje voor de smaak.

Dus als jij een gezond en lekker drankje wil drinken kies dan voor: koffie uit het koffiezetapparaat, Verse thee, zelfgemaakt fruitwater of verfrissend kokoswater.