De ideale voorbereiding voor een motorcross

Herken je dat? Dat je benen al gaan trillen bij het geluid van een motor? Als motorcross jouw passie is wil je natuurlijk zo fit mogelijk aan de start verschijnen. Na het lezen van dit artikel weet je:

  • Welke voeding jou op weg helpt;
  • Tips bij het kiezen van motorkleding;
  • Overige tips om topfit aan de start te verschijnen!

Laten we snel van start gaan!

Voeding die je helpt

 

Allereerst moet je, ook in het winterseizoen, de juiste voeding innemen. Kies er bijvoorbeeld voor om veel water te drinken. Ook is het goed om voldoende vitaminen in te nemen (denk bijvoorbeeld aan fruit) en dat je voldoende koolhydraten en eiwitten binnen neemt.

Kies bijvoorbeeld voor bruin brood met ei en neem iedere dag minimaal 2 stuks fruit. Het is verstandig om een voedingsschema aan te houden. Zo heb je een schema waar je op kan richten!

Goede motorkleding is essentieel

 

Op je motorkleding kan je beter niet bezuinigen! Kies voor een speciaalzaak als MX-deals, waarop je speciale MX bril, laarzen, sokken, broek, handschoenen, bodyprotector en andere motorcrossspullen kan bestellen.

Uiteraard moet de motorcross ook in goede staat zijn. Controleer bijvoorbeeld of er geen vuil uit de luchtfilter komt. Ook is het belangrijk dat er voldoende koelvloeistof in de motor zit en dat er voldoende profiel op de wielen zit.

Zo word je weer topfit

 

Ook als je een motorcrosser bent is het aan te raden om fysiek fit te blijven. Ga daarom op les bij een MX-trainer. Doordat hij ervaring heeft in het motorcross kan hij goed vertellen wat er voor nodig is om topfit aan de start te verschijnen.

Kies daarom voor een training van een voormalige motorcrosser en doe de training in groepsverband. Zo breid je je netwerk uit en werk je tegelijkertijd aan je conditie.