de redenen van haaruitval

Haaruitval gerelateerd aan genetische factoren heet alopecia androgenetica of mannelijke kaalheid, omdat het een typisch patroon van haarverlies op de hoofdhuid van de man volgt.

Meestal begint het met het dunner worden aan de voorzijde van het hoofd, met daarbij haaruitval op de slapen, hetgeen een teruglopende haarlijn veroorzaakt.

In de volgende fase wordt het haar op de kruin dunner. Geleidelijk aan, zullen deze twee gebieden groter worden totdat ze samenkomen en één grote kale plek op het hoofd vormen. De reden dat mannen last hebben van erfelijke haaruitval is vanwege het hormoon DHT, die zich hecht aan de haarfollikels.

Het exacte proces is niet duidelijk, maar de haarfollikels krimpen wanneer DHT aanwezig is op de hoofdhuid. DHT wordt geproduceerd door het enzym 5-alpha-reductase, dit enzym zet vrij zwevend testosteron om in DHT.

Helaas hebben veel mannen dit enzym in de talgklieren van de haarzakjes, dus als vrij testosteron op de hoofdhuid arriveert zal het worden omgezet en daardoor zal je je haar verliezen.

Finasteride blokkeert dit enzym en derhalve worden de haarfollikels niet aangetast. Propecia is het eerste geneesmiddel dat werd gelanceerd op de markt om dit enzym te blokkeren, met een tablet die finasteride 1mg als werkzaam bestanddeel bevat.

U moet één tablet per dag in te nemen, voor de rest van je leven. Als u stopt met Propecia zal het haarverlies terugkomen. Propecia is gepatenteerd door de uitvinder van het geneesmiddel, de farmaceut Merck. Hun octrooi is enkele jaren geleden verlopen en als gevolg zijn vele andere fabrikanten begonnen met het produceren van generieke finasteride in 1 mg dosis.

U kunt generieke finasteride in 1 mg en 5 mg tabletten online op het internet kopen tegen zeer concurrerende prijzen. Je moet echter ervoor zorgen dat je echte farmaceutische kwaliteit koopt, zodat jouw behandeling tegen haarverlies effectief zal zijn en niet schadelijk is voor uw gezondheid.

Finastride online kopen

Wanneer u besluit om finasteride online te kopen moet u ervoor zorgen dat u zich bewust bent van de risico’s die met deze behandeling gepaard gaan. De bijwerkingen die zich kunnen voordoen bij het gebruik van finasteride tegen haaruitval verschillen per individu. Er zijn veel online berichten op het internet van mannen die beweren dat ze last hebben van negatieve seksuele bijwerkingen, en hoewel dit voor sommigen waar zou kunnen zijn, is het wetenschappelijk bewijs nooit gevonden.

Het wordt sterk aanbevolen om een pilot met finasteride tabletten te beginnen voor 1-3 maanden om te zien hoe u erop reageert. Als je geen bijwerkingen van de finasteride ervaart, dan is dat geweldig en kun je beginnen met het terugwinnen van een aantal van uw verloren haren. Als je denkt last te hebben van bijwerkingen dan is het raadzaam om een arts te raadplegen.

Wij hebben vele jaren ervaring met finasteride voor de behandeling van erfelijke mannelijke haaruitval. Ons team bestaat uit actieve leden van online haarfora die de handen ineen hebben geslagen om een informatieve bron op het internet te publiceren voor mannen met androgenetische alopecia. Deze informatie is gebaseerd op gebruikerservaringen en wetenschappelijke artikelen gerelateerd aan finasteride en mannelijke kaalheid. De reden hiervoor is dat deze informatie vaak alleen in fora beschikbaar is. Dit is ongeorganiseerd en vaak moeilijk toegankelijk voor niet-leden.

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u ons bereiken via de contactpagina op onze website. Wij helpen u graag verder met advies en tips omtrent het gebruik van finasteride, en in het bijzonder het kopen van finasteride, om uw haaruitval te stoppen en teruggroei van verloren haren te bewerkstelligen.