Mountainbiken tijdens de zomerstop

Afgelopen zomer heb ik samen met een vriend besloten om te gaan mountainbiken. Normaal gesproken zitten we samen op voetbal maar dit lag van het zomer een tijdje stil. Omdat we graag fit wouden blijven en klaar wouden staan voor het volgende seizoen hebben we dus besloten om te gaan mountainbiken. Hardlopen hebben we al te veel gedaan en we vonden het tijd voor een nieuwe sport. We kochten beide een tweedehands mountainbike en begonnen met oefenen. Samen reden we veel door de bossen en gingen we toeren door het mooie Twente.

Ongeluk tijden het mountainbiken

Nadat we de hele zomer hadden gemountainbiked konden we merken dat we een goede conditie hadden opgebouwd en we ook goede beenspieren hadden gekregen. Het duurde nog maar een week en dan zouden we weer beginnen met trainen op de voetbalclub. We spraken af nog twee keer die laatste week te gaan mountainbiken. En bij de op een na laatste keer ging het bij mij helemaal mis. Toen we een mooi bospad aan het nemen waren drukte ik iets te hard mijn voorremmen in. Ik vloog over de kop en bellande keihard op mijn rug. In eerste instantie bleek de schade mee te vallen en had ik alleen wat pijntjes in de rug. Toen de ik eenmaal thuis was en de schrik eruit was had ik toch wat meer last. Toen ik even in de spiegel keek kwam ik er ook achter dat ik mijn voortanden deels had afgebroken en ook de rug begon meer pijn te doen.

Opzoek naar hulp

Omdat de pijn in mijn rug een aantal dagen aanhield en niet beter werd ben ik opzoek gegaan naar een fysiotherapeut. Nadat ik wat tips had gekregen heb ik een afspraak gemaakt bij Vesta Twente in Oldenzaal. Hier konden ze mij al heel snel helpen en merkte ik na een aantal afspraken al dat ik veel minder last had van mijn rug. Naast mijn rug waren mijn voortanden ook deels gebroken. Hiervoor ben ik bij Tandartspraktijk Boekelo geweest. Zei hebben mij al snel kunnen helpen en na een kleine operatie en kort herstelproces is mijn gebit ook weer de oude