Jouw perfecte sportschool outfit

Jouw perfecte sportschool outfit

 

Kleren maken de man (of vrouw natuurlijk)! Als je om je heen kijkt in de sportschool zie je grote verschillen tussen de outfit van mensen. De ene doet ontzettend zijn of haar best om er zo hip mogelijk uit te zien. De andere loopt altijd in dezelfde joggingbroek. Maar de keuze voor bepaalde sportkleding gaat zo veel verder dan het uiterlijk. In dit artikel lichten we een aantal kenmerken van goede sportkleding uit.

 

Broek

De eerste keuze die je moet maken bij een sportbroek is lang of kort. Alhoewel je in de zomer de meeste mensen in een korte broek ziet, blijven er ook mensen stug de lange broek aanhouden. Bij wat warmer weer is een korte broek toch echt aan te raden. Doordat deze veel meer verkoeling biedt zullen je prestaties toenemen.

 

Daarbij is ook het materiaal van een sportbroek belangrijk. De klassieke joggingbroek is ontworpen voor sport, maar vaak niet de beste keuze omdat deze van katoen is gemaakt. Het zit heerlijk, maar ventileert bijna niet zodat de warmte erin blijft hangen. Hierdoor krijg je het alleen maar nog warmer. Een betere keuze is polyester. Sportbroeken van dit materiaal zijn vaak veel meer luchtdoorlatend.

 

Shirt

Ook voor het sportshirt is de stof een belangrijke keuze. Vaak wordt gekozen voor een katoenen shirt. Dit is in principe prima, zolang je maar geen intensieve workout van plan bent. Zodra je het warm krijgt en gaat zweten treedt hetzelfde probleem op als bij de katoenen joggingbroek: het ventileert niet.

 

Veel beter is ook hier polyester. Een sportshirt van polyestervezels heeft namelijk de eigenschap dat het luchtdoorlatend is. Daardoor krijg je het minder snel warm. Als je het dan al warm krijgt, voert polyester vocht veel beter af dan bijvoorbeeld katoen. Dit wordt ook wel de “dri fit” technologie genoemd. Wist je dat je deze stof zelfs helemaal duurzaam kan maken van gerecyclede polyester flessen?

 

Tot slot is de pasvorm iets om op te letten bij de keuze voor een sportshirt. Als je veel boven je hoofd gaat tillen, bijvoorbeeld om schouders te trainen, is het wel zo prettig dat het shirt wat langer is.

 

Schoenen

Al hoewel het aanlokkelijk is, laat je bij de keuze voor schoenen niet leiden door het uiterlijk. Kies je schoenen op basis van de sportactiviteit. Dit voorkomt een hoop blessures! Ben je iemand die vaak aan cardio doet, kies dan een schoen met een goede demping in de zool. Doe je juist vaker aan squats, kies dan een stevige schoen met een platte zool.

 

Voor een sportschoen is het daarnaast belangrijk dat deze goed past. Op internet kopen kan natuurlijk, maar bestel dan meerdere maten. Dan kun je degene die passen houden en de rest terugsturen.