Vision Quest

In de natuur op zoek gaan naar het binnenste van je ziel, dat is in de kern van Vision Quest. Dit wordt ook wel eens omschreven als het ritueel van sterven, overgaan en opnieuw geboren worden. Een Vision Quest bezoek je als je wilt groeien en uit je comfort zone durft te stappen. Je ziet ook vaak dat mensen hiervoor kiezen als ze het heft in eigen handen willen nemen, de oude patronen vaarwel willen zeggen. Mocht je dit herkennen, dan is het aan te raden om Vision Quest serieus in overwegen te nemen.

Je drinkt water en eet niets

Met alleen de cruciale elementen, die je daadwerkelijk bij je kunt houden ga je tijdens een Vision Quest de vrije natuur in. Hierbij heb je alleen contact met de natuur. Zo slaap je onder een zeil ter bescherming van de kou, drink je alleen water en eet je niets gedurende de uitdaging. Je geeft volledig het vertrouwen aan de natuur, die op je zal letten en over je zal waken. In totaal verblijf je een dag en een nacht alleen in de natuur op deze wijze.

Innerlijke spirituele kracht

Hoewel iedereen het verschillend ervaart, onderzoek je tijdens jouw avontuur in de natuur je leven en kijk je waar je staat. Je gaat je angsten onder ogen zien en probeert het heden los te laten. Sommige deelnemers roepen een visioen op, praten met de natuur en ontmoeten zomaar een spirit. Bovenal wordt een beroep gedaan op je innerlijke spirituele kracht.


De onzichtbare wereld

Tijdens een Vision Quest ontmoet je de onzichtbare wereld. Gedurende deze ontmoeting eet je niet en mediteer je wel. Op deze manier wordt het regenererend en genezend vermogen dat je in je hebt geactiveerd. Je maakt contact met de Spirit en herontdekt wat dan de diepste bedoelingen van leven betekenen. Hoewel dit ritueel aanvankelijk in de wildernis plaatsvond, kun je het in de kern overal uitvoeren.

Spirit ontmoeten

Het ontmoeten van Spirit is voor veel deelnemers het ultieme doel. De ene deelnemer lukt dat sneller dan de ander. Wil je Spirit (dat letterlijk vertaald zoiets als adem betekent) ontmoeten, dan zul jij je in elk geval goed voor moeten voorbereiden. Hierbij is mentale voorbereiding van essentieel belang. Mentale voorbereiding helpt je om schadelijk gedrag los te laten en helpt je daarnaast van beperkende overtuigingen af.

Geloven in jezelf

Tijdens het proces zit, sta of lig je; je creëert een heilige plaats, je slaapt, denkt en mediteert. Je bidt, zingt en danst en stelt je hart open. Je praat met God, doet aan yoga, je komt tot rust, ademt, huilt, lacht en laat los. Je vergeeft en heelt. Je hebt lief. Wat je doet is aan je zelf, het gebeurt je. Zeker is dat je als een ander mens terugkeert. Nadien is het napraten over wat je gevoeld, gezien en beleefd hebt onderdeel van het programma. Vision Quest moet je weer doen geloven in jezelf. Want als je dat niet kunt, hoe kun je dan iemand anders een spiegel voorhouden?