Is koffie gezond of ongezond?

Vaak streven we naar een gezonde leefstijl. Om een gezonde leefstijl te hebben, moeten we letten op wat we dagelijks eten en drinken. Dit kan betekenen dat gewoontes voor je wegvallen. Zoals dat bakje chips tijdens je favoriete tv-show of dat chocoladereepje tijdens de lunch op werk. Maar hoe zit dit nou met koffie? Is koffie wel of niet goed voor je?

De voordelen van een bak koffie

Gemiddeld drinkt een Nederlander ongeveer drie kopjes koffie per dag. In een kop koffie zitten meer dan 800 verschillende stofjes. Het meest bekende stofje is natuurlijk ‘cafeïne’ Het drinken van koffie heeft meerdere voordelen. Door koffie voel je je minder vermoeid. Dit komt natuurlijk door de cafeïne die in koffie zit. Hier krijg je meer energie van. Koffie bevat mineralen, vitaminen en antioxidanten die goed voor je zijn. Ook verlaagd het drinken van koffie risico op aandoeningen, zoals diabetes type 2, Alzheimer en Parkinson.

De beste tijd om koffie te drinken

De beste tijd om koffie te drinken is tussen 10:00 uur en 13:00 uur. Rond deze tijd zitten de meeste mensen op werk. Het is belangrijk om goede koffie op kantoor te hebben. Goede koffie op het werk heeft voordelen op de werksfeer. Medewerkers brengen elkaar graag onder het genot van een kop koffie op de hoogte van de laatste stand van zaken. Klanten waarderen bij binnenkomst ook vaak een kop koffie. Een goede koffieautomaat voor bedrijven is erg belangrijk!

Is koffie nou echt gezond voor je?

Ja, gefilterde koffie zonder suiker is gezond. Vooral voor de gemiddelde Nederland die geen fruit eet tussendoor, is een bak koffie erg goed. Drie of vier kopjes koffie per dag is goed voor je, te veel koffie kan weer tegendraads werken. Door te veel koffie te drinken kan het namelijk nadelen hebben voor je.