Is hotpotten gezond?

Weet jij al wat hotpotten is? Hotpotten begint steeds populairder te worden. Het is een fondue in Chinese stijl, waarbij vlees een groente wordt gegaard in een grote pan bouillon. Bij Asian Taste kun je gebruik maken van een hotpot bij jullie aan tafel. Erg leuk om samen met vrienden of familie te doen! Lees hieronder alle informatie over hotpotten.

Aziatische fondue

Hotpotten is eigenlijk een soort fondue in Aziatische stijl. In het midden van de tafel staat een grote ronde pan gevuld met één of meerdere bouillons. De hete bouillon wordt gebruikt om verschillende groente- en vleessoorten in te garen. Bij de Chinese hotpot wordt vooral gebruik gemaakt van verse en gezonde ingrediënten. Ook wordt bij het bereiden van het eten geen extra oliën toegevoegd, zoals bij bakken of frituren.

Hotpotten bij Asian Taste

Bij Asian Taste, een restaurant in Enschede, is het mogelijk om te hotpotten. Dit restaurant kent een gezellige sfeer en een goede service. Hier kun je lang zitten en genieten van vele verse producten waarmee je kunt hotpotten. In het midden van de tafel staat een mooie ronde pan gevuld met bouillon naar keuze. Voor iedereen is hotpotten een echte aanrader.

De Aziatische keuken

Aziatische gerechten worden over de hele wereld gegeten. Deze keuken omvat alle keukens van het Verre Oosten. Aziatische gerechten worden steeds populairder tegenwoordig. In Azië koken ze namelijk vaak ook net iets anders. Zo is bijvoorbeeld stomen erg populair in Azië en gebruiken ze veel verschillende kooktechnieken, zoals wokken en hotpotten.

De Aziatische keuken is over het algemeen een erg gezonde keuken. Er worden veel groenten en vis gegeten, veel in combinatie met rijst of soep. Bij hotpotten bereid je eten door het te laten garen in bouillon. Dit is een gezonde manier van koken, omdat er geen extra oliën worden toegevoegd. Ook gebruik je over het algemeen veel gezonde ingrediënten tijdens het hotpotten, zoals groente en vis.