Plan je gezellige avondje uit gewoon thuis

De feestdagen staan weer om de hoek. Voor veel mensen is dit een reden om een lekker avondje uit te plannen. Gezellig op het terras onder het genot van een hapje en een drankje. Maar wat als ik je vertel dat je zo’n gezellige avond ook prima thuis kan organiseren. In dit blog vertel ik je precies hoe je dit voor elkaar kan krijgen.

Haal lekkere drankjes in huis

De eerste stap is om lekkere drankjes in huis te halen voor deze avond. Hiervoor kun je, afhankelijk van je wensen, terecht bij een supermarkt of bij een slijterij. Het is vaak een stukje voordeliger om dit zelf in huis te halen, omdat je dan niet tegen horecatarieven afrekent. Daarnaast kan je gewoon in huis halen wat iedereen lekker vindt. De tip is wel om vooraf te inventariseren wat iedereen wil drinken, zodat je niet onnodig veel in huis haalt.

Lekkere hapjes kunnen niet ontbreken

Naast de drankjes kunnen de hapjes natuurlijk ook niet ontbreken. Bij een avondje uit krijg je vaak trek in een lekker kaas- of borrelplankje. Je kan er natuurlijk voor kiezen om dit zelf te gaan bereiden, maar onze tip is om te kijken naar alternatieven. Tegenwoordig kun je kant en klare verse hapjes bestellen Almelo. Daarbij kun je denken aan borrelplankjes, kaasplankjes en tapas.

Gezellige muziek

Nu de eet- en drinkwaren geregeld zijn, ontbreekt alleen de muziek nog. Een gezellig afspeellijstje kan de sfeer naar een ander niveau tillen. Je kan hiervoor zelf een lijstje maken, maar ik heb ook een alternatieve tip. Op Spotify kun je mensen uitnodigen om samen een afspeellijst te maken. Nodig de mensen die op dit gezellige avondje zijn uitgenodigd uit om samen een afspeellijst op te stellen.

Zonder vrienden geen gezelligheid

Tot slot geldt natuurlijk: “hoe meer zielen hoe meer vreugd”. Maar in dit geval hoeft dat niet perse zo te zijn. Je kunt gezellig wat vrienden uitnodigen, maar ook  kiezen voor intiemere setting met je partner. Met al deze tips heb je een gezellig avondje uit in je eigen huis compleet in eigen hand.