Een personal trainer inhuren

De temperaturen stijgen, de zon schijnt vaker en heel Nederland is druk bezig in de sportschool om weer een zogenoemde ‘summer body’ te krijgen. In andere woorden; de zomer komt eraan. Maar zo’n summer body is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen die naar de sportschool gaan vinden het moeilijk om dit vol te houden. Het is dan ook helemaal niet zo gek als je twijfelt om een personal trainer in te huren.

Waarom kiezen voor een personal trainer?

In principe is dit een simpele vraag met een eenvoudig antwoord. Uit onderzoek is namelijk bewezen dat het motiveert als je aangemoedigd wordt bij sporten. Deze motivatie zorgt ervoor dat je vaker komt en daardoor sneller je doelen zal behalen. Of je nu gaat voor personal trainer Enschede of personal trainer Losser beiden zorgen ze ervoor dat jij gemotiveerder je work-out doet. Maar uiteraard is dit niet de enige reden waarom je zou kiezen voor een personal trainer. In dit artikel bespreken we een aantal redenen waarom een personal trainer super handig is!

Samen voor resultaat gaan

Motivatie is één, maar het is belangrijker dat met behulp van een personal trainer resultaten worden geboekt zodat jij op tijd jouw summer body hebt. Zonder resultaat verdwijnt uiteindelijk ook je motivatie. Samen met iemand die je motiveert zal je eerder je doel halen. Of je doel nu afvallen, in vorm blijven, blessurepreventie, spiergroei of fitter worden is. Een personal trainer gaat je zeker helpen!

Geen frustratie meer in de sportschool

Niets is zo frustrerend als rondlopen in de sportschool en niet weten welke oefening je moet doen of erger nog hoe je een oefening moet doen. Een personal trainer weet vaak precies wat je moet doen om jouw doel te behalen. Hij of zij heeft er namelijk een opleiding of cursus voor gevolgd en zal jou tot in de puntjes uitleggen welke oefeningen effect hebben en hoe je deze oefeningen kunt uitvoeren.

Persoonlijke aandacht

Eén op één trainen zorgt ervoor dat je alle aandacht krijgt. Hierdoor weet je zeker dat jij je oefeningen goed doet. Even een paar oefeningen ‘cheaten’ zit er niet in, want de trainer telt mee. Door deze persoonlijke aandacht zorg je dat je zeer efficiënt traint.

Variatie in de oefeningen en in je training

Veel mensen vinden kracht- en conditietraining saai en ééntonig. Bij een personal trainer ga je vaak aan de slag met veel variatie in oefeningen. Hierbij worden kracht en conditie afgewisseld. Alles om het beste resultaat te behalen en het sporten leuker te maken.

Het uitzoeken van een personal trainer

Het is belangrijk dat je een personal trainer uitzoekt die goed bij je past. Het is daarom niet zo gek om eerst bij verschillende personal trainers een gratis proefles aan te vragen. Daarnaast is jouw locatie ook belangrijk. Ga je veel naar een sportschool in Hengelo, dan is het wel belangrijk dat jouw personal trainer hier ook naar toe wilt en kan komen. Wanneer je een personal trainer hebt die echt bij jou past zul jij efficiënter trainen en eerder jouw doelen behalen.