De vele voordelen van gezonde voeding

De vele voordelen van gezonde voeding

Dat gezond eten veel voordelen heeft dat weten we natuurlijk wel. Toch zijn er vaak nog heel veel voordelen waar je zo snel niet over nadenkt, maar die er wel degelijk zijn. In dit artikel ga ik een paar van deze voordelen benoemen. Want het is natuurlijk zonde dat je niet over deze voordelen nadenkt. Door het zien van de voordelen kun je jouw gezonde leefstijl nog makkelijker volhouden.

Geen gaatjes meer bij de tandarts

Het eten van suiker en zoete dingen is een gigantische aanslag op je tanden. Door deze lekkernijen te schrappen worden je tanden niet telkens blootgesteld aan allerlei suikers en is de kans op gaatjes een stuk kleiner. De afspraak bij de tandarts in Enschede of ergens anders kun je gerust een half jaar later plannen. Je hoeft logischer wijs dus ook niet meer zo vaak naar de mondhygiƫnist. Het scheelt ook dat de tandarts niet meer boos op je is. Normaal ga je met angstzweet op je voorhoofd naar de tandarts toe, omdat je afgelopen week weer een 4-pack cola hebt leeggedronken. Je weet van jezelf dat je goed bezig bent en je dus ook niet meer bij de tandarts hoeft te verantwoorden.

Geen verspilde euro’s in de supermarkt

Door al het slechte eten te laten liggen in de supermarkt bespaar je echt bakken met geld. Je hebt het zelf niet zo snel door, maar een paar zakken chips kosten al snel een tientje. Dit is alleen nog maar de chips. Als je alle lekkernijen die je extra hebt gekocht aan het einde van de maand bij elkaar optelt, dan schrik je je echt een hoedje. Het nadeel is dat gezond eten wel wat duurder is, de euro’s die je bespaard geef je hier dus wel weer aan uit.