Wil je snel en gezond afslanken? Maak dan gebruik van deze 8 top tips

Voel jij je niet prettig in je lichaam en wil je snel en gezond afvallen? Of zou je gezonder willen leven en je leefstijl meer in balans willen hebben? Er zijn veel manieren om je leefstijl te verbeteren, denk hierbij aan mediteren, bewegen of andere leuke activiteiten. Wanneer jij je mentale en fysieke gezondheid wilt verbeteren zijn er genoeg mensen die je willen en kunnen helpen, maar daar wordt vaak veel geld voor gevraagd. Als jij energieker wil leven en werken én lekkerder in je vel wil zitten is het verstandig om de 8 onderstaande top tips te lezen. Door middel van deze tips ga je handiger keuzes in je voeding maken en ga je beter voor én over jezelf denken.

1.Drink water

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven. Wanneer je dat niet bent krijg je uitdrogingsverschijnselen zoals: droge en vermoeide ogen, krampen, verkoudheid en de griep, droge huid en licht in je hoofd. Daarnaast kun je ook nierstenen krijgen. Om dit te voorkomen moet je zo’n 1,5 – 2 liter vocht drinken. Hier zitten geen calorieën in, het tast je tanden niet aan en het is goedkoop.

2.Be a diva

Ook jij mag best divagedrag vertonen tijdens het snacken. Ben je alleen dol op een bepaalde soort chips? Ga dan wél gelijk voor de lekkerste! Celebrities doen het, dus jij mag het zeker weten ook!

3.Lekkere trek?

Krijg je spontaan zin in iets lekkers? Probeer dat af te leiden door bijvoorbeeld naar het toilet te gaan, ga zitten en let op je ademhaling. Of bedenk drie dingen waar je enorm blij van wordt. Of ga iemand vragen of je diegene ergens mee kunt helpen.

4.Je mag nee zeggen

Iemand trakteert en je hebt er geen zin in? Of past de traktatie niet in jouw planning? Je mag nee zeggen! Jij kiest wat en wanneer je eet. Ook al heeft iemand nog zo z’n best gedaan.

5.Maak zelf de snack

Heb je ’s avonds zin om lekker te snacken? Maak het dan zelf klaar. Het voordeel is dat je daar moeite in moet steken, wanneer je daar geen zin in hebt, heb je geen snack. Ga je het wel zelf maken? Dat kost energie. Je staat een tijdje in de keuken. Probeer Koolhydraatarm te eten of vervang je koolhydraatrijke voeding voor eiwitrijke voeding dan gaat je stofwisseling met 30% omhoog. Omdat de eiwitten lastig te verteren zijn duurt het langer voordat eiwitrijke voeding de maag gepasseerd is. Hierdoor zit je langer vol en is het afvallen beter vol te houden.

6.Let op wat je drinkt

Gedachteloos dat glaasje frisdrank of sap naar binnen klokken? Kies liever water, groene thee, koffie (maximaal 2/ 4 koppen per dag). Met een drankje krijg je ongemerkt veel calorieën binnen. En nee, light drankjes zijn niet de oplossing.

7.Kies ‘saaie’ producten

De voeding die echt goed voor je is, heeft vaak geen schreeuwerige verpakking met gezondheidsclaims. Richt je aandacht voornamelijk op groenten en fruit.

8.Beweeg!

Gelukkig hoeft beweging niet uit keihard sporten te bestaan. Sta elk halfuur op. Spring het liefst in de lucht. Pak zoveel mogelijk de trap, ga lekker een stukje fietsen naar de winkel of werk.

Door gebruik te maken van deze tips zul je binnen een week al resultaat boeken. Wil je sneller resultaat boeken? Dan is het verstandig om contact te zoeken met een gediplomeerd voedingsdeskundige in Enschede. Die kan jou voor een goede prijs helpen met het maken van een programma en het geven van nóg meer nuttige tips. Zodat je werkt aan een gelukkiger, lekker etende en afslankende jij.