Waarom kickboksen goed voor je is

Kickboksen is een sport die de afgelopen jaren alsmaar populairder wordt. Dit is ook niet gek, want het is leuk, goed voor je conditie, goed voor je spieropbouw en je leert jezelf ook nog eens verdedigen. Als je een leuke groep en trainer hebt dan vliegt de tijd voorbij en voor je het weet heb je alweer flink wat calorie├źn verbrand. In dit artikel vertel ik je graag over de verschillende soorten kickboksscholen, waarom kickboksen goed voor je is en wat je allemaal nodig hebt voordat je kunt starten met kickboksen.

Dit train je allemaal met kickboksen

Kickboksen is een vrij intensieve sport waarmee je meerdere dingen tegelijk traint. Kickboksen is een combinatie van stoten en trappen en vaak wordt er aan het einde van de training ook nog een buikspier kwartier gehouden. Want met harde buikspieren kun je beter de klappen van je tegenstander opvangen. Bij de oefeningen moet je constant je bokshandschoenen omhoog houden en moet je de klap van de tegenstander opvangen. Hierdoor train je een groot gedeelte van je schouderspieren. Een combinatie wordt altijd afgesloten met een trap waardoor je ook nog eens flink wat vooruitgang ziet in de ontwikkeling van je buikspieren. Kickboksen is een vrij explosieve sport en je staat tijdens de training bijna geen moment stil. Kickboksen is dus ook nog eens heel erg goed voor je conditie! Vooral tijdens het sparren wordt je heel erg moe.

Het verschil tussen de verschillende kickboksscholen

Er zijn meerdere vormen mogelijk van kickboksen, zo zijn er echte gym’s waar op vrij serieus en hoog niveau wordt getraind. In deze gym’s wordt er vaak ook gespard (tegen elkaar kickboksen). Je wordt natuurlijk niet helemaal in elkaar geslagen want tijdens de training is je tegenstander verplicht om zich aan te passen naar jouw niveau. Als je echt serieus wilt leren kickboksen dan in een gym wel de plek om het te leren. Met name het sparren zorgt ervoor dat je de technieken die je tijdens de training leert kunt toepassen. Doe je het liever wat rustiger aan? Dan kun je het beste kiezen voor een bokszak-training. Sportscholen bieden deze bokszak-trainingen vaak twee keer per week aan.

Dit heb je nodig om te kunnen beginnen met kickboksen

Om te kunnen beginnen met kickboksen heb je de volgende artikelen nodig:

  • Bokshandschoenen
  • Scheenbeschermers
  • Bandages (deze doe je om je polsen)
  • Een bitje (alleen als je gaat sparren)
  • Een grote sporttas (om alle spullen in te stoppen
  • Een goede motivatie (de eerste lessen zijn een conditionele ramp)

Nog een laatste tip is dat je een gym uitkiest die niet met teveel mensen tegelijk traint. Als je met weinig mensen bent kan de trainer je betere en meer tips geven waardoor je het boksen nog sneller oppakt. Kom je uit de buurt van Enschede? Dan raad ik je aan om te gaan trainen bij Blue Butler Athletes. Dit is een prachtige gym waar je vakkundig en professioneel kan leren kickboksen. Ze bieden ook kickboks training aan voor jeugd en vrouwen. Hieronder vind je de adresgegevens:

Blue Butler Athletes
Oldenzaalsestraat 9
7511 DV Enschede