Gezond gebit

Gezondheid heeft te maken met je gehele lichaam en hoe je je voelt alledaags. Gezonde voeding en sporten helpen mee aan een gezondere levensstijl. De gezondheid van ons gebit, het tandvlees en de tanden, is belangrijk voor je gestel. We poetsen onze tanden wel, maar vergeten soms hoe belangrijk je mondgezondheid is. Daarmee proef je, eet je, praat je en je lach is je visite kaartje. Echter hebben veel mensen last van tandvleesproblemen of andere gebitsproblemen die al vanaf je kindertijd kunnen ontstaan. Daarom krijgen kinderen fluor bij de tandarts om hun tanden sterk en gezond te houden. Ook krijgen kinderen en tieners een beugel om de tanden recht te zetten, dit is belangrijk voor de gezondheid. Doordat je tanden soms niet goed op elkaar passen of er te weinig ruimte is in het gebit kunnen tanden in de verdrukking komen. En zonder tanden kunnen we niet eten dus een beugel is vaak van belang. Niet alleen voor kinderen, maar ook steeds vaker kiezen volwassenen ervoor om wat met hun gebitsproblemen te doen.

Een beugel voor volwassenen

Een reden om je tanden recht te laten zetten is tegenwoordig vaak cosmetisch. Je wilt liever niet dat het opvalt dat je een slecht gebit hebt of scheve tanden. Een beugel voor volwassenen staat niet altijd zo mooi, maar er zijn genoeg opties en redenen om toch wat aan je gebit te laten doen. Tegenwoordig is meer dan 1 op de 4 mensen die zich bij een orthodontist aanmeldt ouder dan 18 jaar. Dit heeft een duidelijke reden: gezonde tanden kunnen in de meeste gevallen even gemakkelijk voor volwassenen als kinderen recht worden gezet. En tegenwoordig wil eerder er goed uitzien en daar hoort een strak gebit met witte gezonde tanden bij.

Doorzichtige beugel

Een orthodontist kan een speciale beugel aanraden die op maat gemaakt wordt. Een behandelplan wordt opgesteld en je kunt tegenwoordig kiezen voor een doorzichtige beugel. Deze valt veel minder op als bijvoorbeeld een slotjesbeugel. Deze speciale beugel is een soort doorzichtig hoesje, ook wel aligners genoemd, die speciaal op maat worden gemaakt voor je gebit. Deze hoesjes vervang je steeds door nieuwen waardoor je tanden steeds rechter worden gezet. Het gaat stapje voor stapje, is gemakkelijk in gebruik en snel. De nummer 1 aanbieder in Nederland van de doorzichtige beugel is Invisalign. Invisalign aligners hebben geen metalen of scherpe randjes en zitten daarom comfortabel in de mond. Tijdens het eten, drinken of tandenpoetsen hoeft de aligner niet gedragen te worden. Invisalign is zo onopvallend dat je haast zelf zou vergeten dat je tanden recht worden gezet.

Kosten van orthodontie

Aan een beugel zitten natuurlijk kosten verbonden. Deze zijn per orthodontist verschillend. Het is daarom belangrijk om goed rond te kijken en eventueel je zorgverzekering uit te bereiden met vergoedingen voor mondzorg / orthodontie. TOP Orthodontie is een gecertificeerde aanbieder van Invisalign. Door de kennis en ervaring die ze in huis hebben horen ze inmiddels bij de elite status wat betreft Invisalign. Dat betekent dat ze de beste behandeling kunnen bieden voor de faire prijzen. De kosten van een onzichtbare beugel zijn bij TOP zelfs lager dan bij een traditionele metalen slotjesbeugel. De behandelkosten worden door veel zorgverzekeraars vergoed.