Tijd doorbrengen in de natuur is hip

De laatste jaren is het ondernemen van activiteiten in de natuur steeds populairder geworden. Zowel jong als oud is dan ook meer in de natuur te vinden. Ook bij mij thuis is dat te zien. Ik wilde met het hele gezin een dagje uit, alleen ik had geen idee waarnaartoe. Ik was wel klaar met weer een attractiepark bezoeken. Ik wilde echt eens iets anders doen.  Toen kwamen de kinderen met het idee om een dagje in de natuur te proberen.

Zelf ben ik met het gezin naar een outdoorpark in Ommen gegaan. Dat was verrassend leuk. Samen team builden, parcours afleggen, samenwerken en gewoon het actief zijn in de natuur gaf een ongekend gevoel. Ook de kinderen vonden het echt leuk.

Ik denk dat de reden achter deze enthousiasme is dat men wel een beetje uitgekeken is op het continu binnen leven. Eigenlijk gaat het ook compleet tegen onze natuur in, zoveel als wij onze tijd binnen doorbrengen. Het is ook niet zo gek dat je de natuur opzoekt als het allemaal te vinden. Een voorbeeld: iedereen die aan het strand woont, weet hoe therapeutisch het kan werken om even een wandeling op het strand te maken als de stress je teveel wordt. Verder zie je dat mensen steeds meer en vaker een wandeling maken in het bos. Niet alleen ouderen, maar zeker ook jongeren zijn daar fan van. Verder zie je ook dat er steeds vaker dat er in de natuur gesport wordt. Men kiest er steeds vaker voor om groepslessen te volgen in een park, omdat ze dat leuker vinden dan in een dichte hal van een gym te sporten. Met andere woorden, de natuur is weer in trek in de hele samenleving. Dat is niet zo gek, want de natuur geeft je een gevoel van vrijheid en geluk dat je ‘indoor’ nooit kan vinden.