Personal trainer inschakelen

Wanneer je net begint met een trainingsprogramma of geen resultaten ziet met je huidige routine, kan het inschakelen van een personal trainer je voorzien van de hulp bieden die je nodig hebt. Als je weet hoe je hiervan kunt profiteren en of het financieel gezien het waard is, kun je beslissen of dit voor jou de beste optie is.

Er zijn enkele redenen waarom mensen graag met personal trainers in Tilburg werken. Sommigen willen een gepersonaliseerd programma zodat ze kunnen afvallen of in vorm kunnen raken, terwijl anderen gewoon verantwoordelijk moeten worden gehouden voor hun trainingen omdat ze anders niet gaan. Wat je niveau ook is, het inschakelen van een personal trainer is misschien precies wat je nodig hebt om eindelijk je doelen te bereiken. Bekijk of deze 5 redenen om een personal trainen in te schakelen op jou van toepassing zijn.

 1. Je ziet geen resultaat
  Als je al een paar weken of maanden consequent traint en geen of weinig resultaat ziet, kan het inschakelen van een trainer een goede keuze zijn. Het kan ook zijn dat je resultaten ziet, alleen niet zoals je had verwacht. Een personal trainen kan dit van van buitenaf duidelijker zien. Soms heb je een personal trainer maar een paar weken nodig om nieuwe ideeën op te doen voor oefeningen en work-outs die misschien wel het verschil kunnen maken.
 2. Je weet niet waar je moet beginnen
  Als je nog maar net bent begonnen met trainen, realiseer je jezelf wellicht hoe complex het eigenlijk is en dat we zijn niet geboren met de kennis van hoe het allemaal te doen. Wanneer je bijvoorbeeld probeert een volledig oefenschema te maken, kun je jezelf overweldigd voelen waardoor je helemaal geen actie meer onderneemt. Trainers weten precies wat nodig is voor een compleet programma: voeding, cardio, krachttraining en flexibiliteitstraining.
 3. Je hebt een uitdaging nodig
  Als je het gevoel hebt dat je niet verder komt of dat je klaar bent om je training naar een hoger niveau te tillen, kan een ervaren personal trainer jou zeker een uitdaging bieden. Je zult merken dat het heel moeilijk is om je te ontspannen met een trainer die bij je staat en zegt dat je nog een herhaling moet doen, en nog één, en nog één… Je kunt zelfs verborgen sterke punten vinden waarvan je niet wist dat je ze had, die je nog meer kunnen motiveren!
 4. Je hebt motivatie en verantwoording nodig
  In plaats van dat je een uitdaging nodig hebt, kan het ook zijn dat je juist de behoefte hebt om verantwoordelijk gehouden te worden en gemotiveerd moet worden om te gaan sporten. Motivatie komt van allerlei plekken vandaan, zowel intern als extern. Als de interne motivatie niet voldoende is om jou aan de gang te krijgen, is het tijd dat een personal trainen je dat extra stapje laat zetten.
 5. Je wilt trainen, maar hebt een beperking
  Dit kan ook een hele goede reden zijn om een personal trainer in te schakelen. Als je een specifieke beperking of aandoening hebt kan je dokter wel tegen je zeggen dat je moet sporten, maar hoe doe je dat als je pijn hebt of een blessure moet omzeilen? Op dat punt kan een personal trainer je verder helpen. Personal trainers werken met allerlei soorten mensen en velen van hen kunnen beperkingen hebben, waardoor ze kunnen werken met klanten die speciale behoeften hebben.

Bron: sportopzijnbest.nl