Ontspanning

Anno 2018 kun je er niet meer omheen, wordt fitter, energieker, leef gezonder en beweeg meer. Men vergeet echter altijd dat een gezond lichaam begint met een gezonde geest. Het is belangrijke om een goede balans te vinden tussen lichaam en geest en hier ook goed mee om te gaan. Het kan namelijk knap lastig worden op optimaal te kunnen blijven genieten en presteren als je mentaal niet helemaal lekker in je vel zit. Hierbij kan het fijn zijn als je af en toe een steuntje in je rug krijgt zodat je beter kan omgaan met tegenslagen en stress. Eén van deze steuntjes in je rug kan in de vorm van Mental Coaching zijn.

Mental Coaching wat houdt dat eigenlijk in?

Ieder mens krijgt op de lange of korte termijn wel eens te maken met tegenslagen, stress en vervelende emoties. Mental Coaching leert je om deze negatieve impulsen te zien als uitdagingen in plaats van blokkades. Je krijgt in korte tijd veel tools om meer zelfvertrouwen, durf en lef te ontwikkelen.

Is dat wel iets voor mij?

De één opent zichzelf net iets makkelijker als de ander wanneer het gaat om emoties en gevoel. Mental Coaching kan dan hierin een grote uitdaging zijn, ik kan echter uit ervaring spreken dat de opluchting en kracht die iedereen eruit haalt erg groot is. Mental Coaching leert je handvaten ontwikkelen waarmee je grote uitdagingen of tegenvallers in je leven aankan. Je wordt geholpen door middel van verschillende vormen van cursussen en trainingen. Bij deze trainingen komen vaak elementen als humor, passie en overtuiging kijken waarmee je het mentale systeem verder kan ontdekken en ontplooien zodat jij als mens verder kan groeien.

Verschillende vormen

Mental Coaching is er op verschillende niveaus en in verschillende settings. Bij de topsporters zien we de laatste jaren een enorme trend op het gebied mentale ondersteuning. De druk wordt groter en groter en om mentaal net zo fit te zijn als fysiek schakelen zij een extra coach in. Hiernaast worden er diverse groepstrainingen gegeven om emoties en stressvolle situaties op de werkvloer te leren begrijpen en hoe je hier op kan anticiperen.

Wil je meer weten over Mental Coaching, kijk dan eens op de website van Promeg. Zij zijn een Mental Coaching groep die regelmatig trainingen geeft in Enschede, Twente en Amsterdam. Hiernaast kan er altijd een Mental coach naar een vooraf afgesproken locatie komen.