Ontspannend organiseren

Wanneer je van plan bent om iets te organiseren komt er vaak stres bij kijken. Vaak schieten mensen in de stres omdat ze veel moeten regelen zodat het allemaal soepel verloopt. Maar wij vinden dat wanneer je het organiseren al goed plant en de juiste mensen weet dat het allemaal wel meevalt. Stres en paniek is ongezond voor je lichaam en zo kan je je niet verheugen op een leuk evenement. Laat ons uw zorgen in handen nemen en lees deze blog voor het beste advies.

Plan het organiseren

Wanneer je begint met het organiseren zijn mensen vaak geneigd om te beginnen zonder plan. Mensen willen dan van alles regelen zonder dat ze weten wat je nodig hebt. Bekijk van te voren eerst wat je allemaal nodig hebt. Zet alles wat je denkt nodig te hebben op een lijstjes, zodat dit je checklist kan worden. Kijk daarna naar wie er komen, hoeveel er komen en bedenk of je benodigde spullen genoeg zijn. Zo weet je hoeveel je van alles nodig hebt.

Zodra je dit hebt gedaan kijk dan wat je zelf hebt. Alles wat je zelf al hebt is mooi meegenomen en kan je afvinken. Daarna kijken wie in je omgeving de spullen hebben die je nodig hebt. Zo zou je misschien iets kunnen lenen bij kennissen en zou je geld besparen. Dit bespaard niet alleen geld maar het is ook een zorg minder. Wat je nog niet hebt kun je bijvoorbeeld huren. Zoals een bar huren. Maar ook bijvoorbeeld een feesttent, bestek, een vloer, een buffer, garderobe, etc. Zorg dat je voor alles weet waar je het kan regelen. Zorg ook dat je alles op tijd regelt en laat het niet op het laatste moment aankomen. Dit zou zonde zijn want er kan altijd nog wat gebeuren. Wanneer je dit op tijd regelt kan je het nog opvangen.