Een gezonde mond begint met de juiste voeding.

Naast een goede verzorging van het gebit is het belangrijk om gezond te eten. Alleen wat kun je toevoegen aan je dieet zodat je een gezonder gebit krijgt? Een beter dieet betekend alleen niet dat je niet meer naar een mondhygiënist moet. Door naar een mondhygiënist te gaan kun je namelijk mondproblemen op tijd signaleren.

Belangrijke voedingsmiddelen die helpen bij een gezond gebit:

Calciumrijke producten: Melk, kaas en yoghurt zijn rijk aan calcium, wat noodzakelijk is voor de ontwikkeling en onderhoud van stevige tanden.

Groenten en fruit: Verse groenten en fruit bevatten vezels en vitamines die helpen bij het reinigen van de mond en tanden.

Vis en vlees: Dierlijke producten zoals vis en vlees bevatten eiwitten die de mond en tanden helpen beschermen tegen bacteriën.

Water: Water is noodzakelijk om de mond te reinigen en te hydrateren, en om afvalproducten te verwijderen.

Voorkomen van klachten

Naast het volgen van een gezonde voeding, is het ook belangrijk om regelmatig de mondhygiëne te beoefenen. Een mondhygiënist is een expert die kan helpen bij het voorkomen en behandelen van klachten in de mond, zoals tandvleesontstekingen en tandbederf. Hier zijn enkele manieren waarop een mondhygiënist klachten in de mond kan voorkomen:

Dagelijkse verzorging: Een mondhygiënist kan u informeren over de juiste manier om uw tanden en tandvlees te poetsen en flossen, en over het gebruik van mondwater.

Regelmatige controles: Regelmatige controles bij de mondhygiënist kunnen helpen bij het detecteren en behandelen van aandoeningen in de vroege stadia, voordat ze ernstiger worden.

Voedingsadvies: Een mondhygiënist kan u informeren over hoe u een evenwichtig dieet kunt volgen dat rijk is aan voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde mond, tanden en tandvlees.

Behandeling van aandoeningen: Een mondhygiënist kan helpen bij het behandelen van aandoeningen, zoals tandvleesontstekingen, tandbederf en gaatjes, om verdere complicaties te voorkomen. Je hebt ook mondhygiënisten die ervaringen hebben met kinderen. Zoals bijvoorbeeld deze mondhygiënist in Enschede.

Welke andere stappen kun je nemen naast de inname van genoeg vitamines en mineralen?

Naast een gezonde en gevarieerde voeding die groenten, vlees en eieren bevat, kunt je op een veilige manier je tanden wit maken met Witter Gebit Whitening Strips. Deze strips bevatten een speciaal whitening-middel dat niet alleen je tanden wit maakt, maar ook versterkende componenten bevat, zoals hydroxyapatiet, om je tanden sterk en gezond te houden.

Een combinatie van beide

Het is dus belangrijk om een gezonde voeding te houden en daarnaast goed je gebit verzorgen. Op die manier behoud je een gezonde mond, tanden en tandvlees.