De kracht van osteopathie

Osteopathie

Osteopathie wordt in Nederland elk jaar populairder. Dit is ook niet gek, want niks is beter dan een klacht oplossen waarvan je had gedacht dat je er voor de rest van je leven mee zou moeten leren leven. Osteopathie ziet het lichaam als een eenheid en zoekt dus niet alleen naar de plek waar de pijn zich voordoet, maar bekijkt het hele lichaam. Bij een osteopaat melden zich vooral mensen waartegen wordt gezegd “je moet er maar mee leren omgaan”. Ook bij klachten die niet over lijken te gaan is het verstandig om de kennis van een osteopaat te raadplegen. De pijn is namelijk vaak uitstraling van een ander lichaamsdeel. Osteopathie pakt het probleem bij de kern aan.

Verschil tussen een osteopaat en een fysiotherapeut

Een fysiotherapeut kijkt vooral naar de plaats waar de pijn wegkomt, een osteopaat daarentegen onderzoekt het lichaam als één geheel. Een osteopaat kijkt of je elk gewricht goed kan bewegen, als dit niet het geval is, dan zal dit worden behandeld door middel van massages en oefeningen om zo de mobiliteit van het gewricht weer te verhogen.

Voor wie is osteopathie geschikt?

Osteopathie is zeer geschikt voor zowel baby’s, volwassenen en kinderen. Vooral bij baby’s is osteopathie geschikt om een baby te laten stoppen met onverklaarbaar gehuil. De baby’s kunnen zelf niet praten, het is daarom vaak moeilijk om een oorzaak te vinden voor het gehuil van de baby.

Osteopathie voor kinderen

Een bekend probleem zijn de problemen die kinderen ondervinden in hun bewegelijkheid tijdens een groeispurt. Tijdens de groeispurt komen er vaak wervels klem te zitten wat zorgt voor langdurige problemen. Door deze wervels weer vrij te maken kan op de lange termijn pijn en irritatie worden voorkomen.

Wat is een goede osteopaat?

Iedereen heeft een andere mening over wat een goede osteopaat is. Er zijn wel een aantal tips waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een osteopaat:

  • Check of de osteopaat is aangesloten bij het NRO & NVO
  • De osteopaat moet ergens ervaring hebben opgedaan
  • De osteopaat moet goed met mensen om kunnen gaan

Waar vind ik een osteopaat?

 

Er is bijna in elk dorp wel een osteopaat te vinden. Door een simpele zoekopdracht te doen in google kan je gemakkelijk een osteopaat bij u in de buurt vinden. Als je bijvoorbeeld een osteopaat in Enschede zoekt typ je “osteopaat enschede” en je krijgt een overzicht van google met de osteopaten in deze plaats.