Bescherming tegen teken met Rovince Anti tick wear

De herkenning van de gevaren van teken is lang niet overal hetzelfde. Zo wordt er hier in Nederland nog best wel mild over een tekenbeet gedacht, maar is dit in de Verenigde Staten een heel ander verhaal. De plaag van de teek is een wereldwijd probleem. In dit artikel zoomen we in op het gedrag van de teek in de verenigde staten.

Het aantal veerspreidingen van ziekten door teken

tussen 2004 en 2016 zijn de aantallen in het verspreiden van ziekten door teken en muggen verdriedubbeld. Het grootste deel van deze toename in verspreidingen is toe te schrijven aan de teek. Veel experts verwachten dat dit de komende jaren nog erger zal worden. Vanwege globale stijgende temperaturen blijft de teek langer actief en kan die over een langere periode mensen blijven besmetten. Veel experts zijn ook dat de teek zijn leefgebied steeds meer uitbreid. Dit is een ontwikkeling die we ook in Nederland zien.

De verschillende soorten teken in de Verenigde Staten

De tekenradar van de CDC laat zien waar elk soort teek in de US kan worden gevonden. Niet elke, door een teek overdraagbare ziekte, is overal in het land te vinden De blacklegged, ofwel de dierenteek komt vooral voor in het Noord-Oosten, Zuid-Oosten, Zuiden en Midden-Westen. De bekende Ziekte van lyme wordt vooral in het Noord-Oosten en Midden-Westen van Amerika verspreid.

De blacklegged ticks (zwarte poten teek)

Van de blacklegged ticks die ook wel de dierenteek wordt genoemd is bekend dat deze 6 verschillende ziekten kan verspreiden namelijk:

  • De ziekte van Lyme
  • Borrelia
  • Babesiosis
  • Anaplasmose
  • Miyamotoi
  • Powassan-virus

De ziekte die het meeste voorkomt en ook het meeste schade aanricht in, net als in Nederland de ziekte van lyme. Het powassan-virus komt een stuk minder vaak voor echter is dit type virus wel dodelijker en gevaarlijker dan de ziekte van Lyme.

Bescherming tegen teken in Amerika

In Amerika wordt er net als in Nederland gebruik gemaakt van DEET om op de kleding te spuiten. Dit is natuurlijk een manier om jezelf tegen teken te beschermen. Echter is het beter om de Rovince anti tick clothing te gebruiken. Dit is kleding die volledig is geïmpregneerd met een teekwerende stof waardoor de teek van de jas afvalt zodra die in contact komt met het kledingstuk.