Met de familie op zomervakantie

Afgelopen zomer zijn we net zoals ieder jaar weer met de familie op vakantie geweest. Niet alleen met ons gezin maar ook met mijn zus haar familie. Ieder jaar vertrekken wij weer richting het prachtige Gardameer waar wij al jarenlang op dezelfde camping komen. Hier kennen we door de jaren heen meerdere mensen en dat maakt het ieder jaar weer supergezellig. Ondanks we bijna elk dorpje, strand of stad uit ons hoofd kennen blijft het ons favoriete vakantiebestemming. De Italiaanse sfeer met heerlijk eten en de mooie uitzichten. Voor ons de plek om in de zomer heerlijk tot rust te komen.

De mooiste plaatsjes rond het Gardameer

Het Gardameer kent veel mooie stadjes. Om het hele meer vind je meerdere typische gezellige stadjes/dorpjes waar overal plek is om lekker op het terras te kunnen zitten of aan het strand. Een van de bekendste plekken is wel Lazise. Hier komen jaarlijks enorm veel Nederlanders en ligt gelegen naast de bekendste en grootste campings. Omdat onze camping hier op loopafstand vanaf ligt gaan wij hier ook vaak heen om bijvoorbeeld in de avond wat te gaan eten. Aangezien er altijd wat te doen is in dit plaatsje is het er ook altijd enorm gezellig en is het er vaak erg druk. Echt een aanrader om eens heen te gaan.

Wat heb je echt nodig aan het Gardameer?

Deze vraag wordt vaak gesteld als mensen voor het eerst hierheen gaan. Het antwoord is erg simpel. Naast de standaarddingen zoals kleding en strandspullen hoef je namelijk niet al te veel mee te nemen vanuit Nederland. Wel wordt een fiets enorm aangeraden als je aan het Gardameer bent. Fietsen zijn daar overal te huren en zijn erg gemakkelijk zowel op de camping als om van plaats naar plaats te komen. Zelf vind ik het altijd fijn om een goede zonnebril te hebben. Aangezien de zon aardig hard op je schijnt rond het meer. Bij een opticien in Enschede heb ik dan ook de perfecte zonnebril kunnen vinden voor deze vakantie. Bij JM Optiek in Enschede hebben ze mij geholpen aan een zonnebril die perfect bij me past en waar ik veel plezier uit ervaar op mijn vakantie in Italiƫ.