Koolhydraat arm recept: kipfilet met spinazie in verse pesto

Koolhydraatarme makkelijke maaltijd

Bereidingstijd : 20-30 minuten

Bereidingswijze:

Kipfilet met spinazie gebakken in pesto is een gemakkelijk te maken koolhydraatarm recept. Het recept is relatief snel klaar en is dus ideaal als u snel wilt genieten van een makkelijke gezonde maaltijd.

Begin met het uit de verpakking halen van de kip. Check het vlees op eventuele witte randen. Als er zich witte randen bevinden dan kunt u ervoor kiezen om deze te verwijderen. Doe een klein beetje olie of bakboter in de pan en wacht tot deze is uitgesputtert. Plaats vervolgens de kip in de pan en bak deze eerst aan beide kanten lichtbruin. Als de kip eenmaal goudbruin is dan zet u het gas lager en laat u het stuk vlees langzaam doorsudderen. Wanneer de kip ongeveer 15 tot 20 minuten in de pan ligt begint u met de spinazie. Het makkelijkste is om deze te roerbakken in een middelgrote wokpan. Die een flinke scheut olijfolie of wokolie in de wokpan en wacht tot deze heet wordt. Tip: u kunt één blaadje spinazie alvast in de pan leggen, als de olie warm genoeg is begint het blaadje te “sissen” en kunt u de overige spinazie bij in de pan gooien. Het makkelijkste is om eerst de helft van de spinazie toe te voegen. Als dit na een halve minuut ingeslinkt is dan voegt u de overige spinazie toe. Draai ondertussen de kookpit iets terug tot op 60 tot 70% procent van het totale vermogen.

Wanneer de spinazie bijna klaar is, voegt u de naar uw smaak gewenste hoeveelheid pesto toe. Roer/roerbak de pesto een halve minuut mee en de spinazie in klaar! Haal de pan van het vuur en snij de vervolgens de kip doormidden of deze gaar genoeg is. Vervolgens kunt u genieten van uw simpele koolhydraatarme maaltijd!

Tip: wanneer u de kip wat meer smaak mee wilt geven dan kunt u ervoor kiezen om de kip te bakken in een maggi mals en kruidig vel. Bijvoorbeeld de Mediterrane kruiden. Er zijn nog een aantal andere smaken verkrijgbaar.

Ingrediënten (per persoon):

  • 200g AH verse spinazie
  • 200g kipfilet
  • 125g AH Ver­se pes­to groen
  • Mag­gi Mals en krui­dig Me­di­ter­ra­ne krui­den (optioneel)