Gezondheid en waterontharders

Koop jezelf gezond met een waterontharder

Bij het kopen van een waterontharder worden er vele voordelen benoemt, maar over het stukje gezondheid wordt vaak weinig geschreven. Wat jammer is, want ook op dit gebied kent de waterontharder vele voordelen. Wij vertellen je in deze post graag de medische voordelen.

Goed voor de huid

Bij het gebruik van een waterontharder haal je de kalk uit het water. Water zonder kalk wordt ook wel zacht water genoemd. Zacht water kent vele voordelen, het is namelijk erg goed voor mensen met huidproblemen. Vooral als je een gevoelige huid hebt dan is de kans groot dat kalk op jouw huid gaat irriteren. Je hebt vaak jeuk, moet vaak niezen en hebt soms last van eczeem. Door het water te ontkalken kan je in één klap van al deze, voor veel mensen bekende, problemen af komen. Een waterontharder kopen, dat doe je bij huidproblemen.

Heerlijk water

Iedereen die net een waterontharder heeft geplaatst praat over het “heerlijke zachte water” dat uit de kraam komt door de waterontharder. Het water smaakt ineens een stuk beter dan dat het voorheen deed. Je hebt nu dus overal in huis heerlijk zacht water. Mensen gaven ook aan dat ze meer water zijn gaan drinken, omdat het nu zo lekker smaakt. Dit is natuurlijk ook heel goed voor je gezondheid. Door gewoon water te drinken krijg je ook geen andere onnodige stoffen binnen en wordt je niet dik. Je sleept je ook niet helemaal suf met grote 6-packs water. Je rug is je ook nog eens dankbaar, omdat je een waterontharder hebt gekocht.

Minder stress

Je kent het wel: je bent lekker de auto aan het wassen op een zonnige, warme dag. Je spoelt je zojuist schoongemaakte auto af en hij glimt weer alsof die net uit de showroom komt. Tegen de tijd dat je net alle schoonmaak middelen weer in de schuur hebt gelegd zie je dat je hele auto onder de witte kalk plekken zit. Vol moed pak je een doek en begin je te poetsen, maar tevergeefs. Het kalk is te hardnekkig en gaat er niet af. Je bent nu genoodzaakt om de hele auto opnieuw af te spoelen. Bij een waterontharder heb je geen last meer van deze stressvolle situatie. We zouden kunnen stellen dat het bijdraagt aan het verminderen van stress.