Fit worden door golf; dat kan!

Uit een groot Zweeds onderzoek blijkt het dat golfers tot wel 5 jaar langer leven. Aan dit onderzoek deden zo’n 300.000 golfers mee. Wanneer men golft, besteden ze hier zo’n 4 tot 5 uur aan per dag. In deze tijd ben je buiten en leg je lopend zo’n 8 kilometer af. Daarnaast blijkt golf ook positieve effecten op de psyche te hebben. Golven kan er dus zeker zorgen voor een fitter leven.

De fysieke bewegingen

Naast dat je tijdens golf erg veel loopt, gaat het natuurlijk om de golfswing. Tijdens de golfswing spreek je erg veel spieren aan. Deze spieren worden normaal gesproken minder gebruikt dan anderen. Wanneer je begint met golven, zul je in het begin zeer waarschijnlijk last krijgen van spierpijn. Door veel te golven word je leniger, sterker en krijg je een beter uithoudingsvermogen. Golven is dus niet alleen erg leuk, maar ook erg gezond. Wel is het soms lastig om de juiste golfkleding uit te zoeken. Zo is dit erg lastig te bepalen wanneer je nog nooit hebt gegolfd. Daarnaast onderschatten veel mensen de hoeveelheid inspanning en kiezen ze de verkeerde outfit. Sportieve golfkleding zorgt voor een leuker spel en betere golfswings.

Sportieve golfkleding

Bij golfkleding is het zowel van belang dat het fijn zit én dat de kleding gedragen mag worden bij de desbetreffende club. De meeste golfclubs stellen dan ook eisen op aan de kleding. De sportieve golfkleding moet dus niet alleen lekker zitten, maar ook representatief zijn. Rondom golfkleding is er dan ook een verschil tussen de mannen- en vrouwenkleding. Wel dient de bovenkleding bij zowel de man als bij de vrouw te bestaan uit een nette polo met kraag. Echter heb je ook shirt die zijn ingericht op de eisen van de golfwereld, maar daarnaast ook erg gemakkelijk transpiratievocht afvoeren.