Fietsen in het mooie Twente

Fietsen in Twente, dat is pas gezond

Twente wordt ook het “Dé fietslocatie” genoemd. Dit is niet voor niets. Want fietsen in Twente is echt een happening. Elke plaats in Twente heeft zijn eigen prachtige hoogtepunten. Tijdens de fietstocht door Twente geniet je elk moment van de natuur, want die is meer dan genoeg aanwezig. In dit blog vertel ik je van elke plaats een aantal hoogtepunten. Fietsen in Twente is heel gezond en ontspannend. Geniet van de frisse lucht in de natuur en kom tot rust in de stille landschappen.

Oldenzaal

Oldenzaal heeft een prachtig gebied, namelijk het hulsbeek. Een rondje om het hulsbeek is al snel goed voor 10 kilometer. Geniet van het groene landschap en de prachtige wandelpaden tussen de bomen door. Ben je het fietsen even zat? Parkeer uw fiets en maak een wandeling op het hulsbeek zelf. Vanaf het hulsbeek fiets je vrij snel naar de binnenstad van Oldenzaal. Op de oude markt vind je een verzameling van prachtige terrasjes, waar je heerlijk kunt lunchen en kunt genieten van een drankje.

Losser

In Losser vind je een aantal prachtige routes langs de Dinkel. De Dinkel is een prachtige rivier die zich door heel Twente laat zien. Vanuit Losser fiets je via het lagapad makkelijk naar het gezellige Gronau, waar relatief goedkoop kunt genieten van een heerlijke maaltijd. In Losser vind je ook de zandbergen, een prachtig natuurgebied met vele mogelijkheden tot vermaak. Neem een kijkje in de vogelkijkhut. Hier zie je op afstand van 10 a 20 meter de meest prachtige vogelsoorten voorbij vliegen.

Hengelo

Hengelo is het hart van Twente, veel weekendfietsers verblijven hier dan ook, want vanuit deze plaats zit je overal dichtbij. Er wordt vaak een fiets gehuurd bij een fietsenwinkel in Hengelo en vanuit hier kan de tocht door Twente beginnen. Hengelo zelf heeft niet hele mooie routes, maar zodra je één keer iets buiten Hengelo bent raken de fietspaden niet meer op.