Dry Needling

Dry Needling Enschede, je hoort er steeds meer over maar wat is dry needling eigenlijk?

Tijdens dry needling wordt er, zoals de naam al doet vermoeden, met een droge naald in het lichaam geprikt. Hierbij wordt er geprikt op zogenoemde triggerpoints. Deze triggerpoints zijn verantwoordelijk voor pijnlijke spieren en door middel van dry needling kun je spier ontlasten en raakte de spier snel en langdurig ontspannen. Met een droge naald wordt hierbij bedoelt dat er geen vloeistof aanwezig is in de naald.

Bij een dry needling behandeling schakel je de triggerpoints uit en zodoende zorg je voor meer ontspanning in het lichaam. Traditioneel zijn er drie soorten triggerpoints: actief, latent en satelliet. Deze classificatie helpt ons om de relatie tussen de triggerpoints en de symptomen die ze veroorzaken te begrijpen. Actieve triggerpoints zijn aanwezig met pijn zonder enige toegepaste druk (spontane pijn). Latente triggerpoints wekken pijn op met uitgeoefende druk. Satelliettriggerpunten komen voor in het specifieke gebied van pijn dat uitstraalt in actieve triggerpoints. Dit klinkt allemaal misschien ingewikkeld maar de wetenschap die er achter zit is heel logisch. Door het aanprikken van de spier tijdens een ‘DN’ behandeling raakte de spier al snel ontspannen. maar ook langdurig ontspannen.

Op deze manier krijgt je spier weer rust en neemt dit het gespannen en bedrukte gevoel rond de spier weg. Het indrukken van het naaldje voel je bijna niet. Als de juiste triggerpoint wordt aangeraakt veroorzaakt dit een spanning in de spier, waarna het kort voelt alsof deze kramp heeft. Daarna ontspant de spier zich. Na of tijdens de behandeling kan de spier wat stijf aanvoelen, maar dat is vaak van korte duur.

Als je al lang klachten hebt maar je weet niet zo goed waardoor het komt is dry needling zeker het proberen waard. Al tienduizenden mensen gingen je voor.